Gevelelementen

Massief gevormde composiet-gevelelementen

Vezelversterkt kunststof is bij uitstek geschikt om als plaatmateriaal gebruikt te worden bij oa. de bekleding van buitengevels. De kunststofgevel wordt hierbij opgedeeld in verschillende type-elementen die via een tussenstructuur aan het casco bevestigd worden.

De gevelelementen worden massief gevormd in een vezelgewapend laminaat, gebruik makend van een gesloten mal.

Gevelelementen - Opgebouwde wandGevelelementen - Gesloten mal in opbouw foto Gevelelementen - Gesloten mal in opbouw foto

In de mal worden de gevelelementen voorzien van een toplaag die transparant of gekleurd kan zijn. Deze toplaag kan daarenboven structuur bevatten en varieren in glansgraad.

Gevelelementen - GevelwandGevelelementen - Structuur in gelcoat

De dikte van de gevelelementen blijft beperkt tot maximum ca. 10 mm waardoor een licht en handig te monteren element ontstaat. Het gevelelement wordt aansluitend voorzien van alle nodige inserts en/of hulpconstructies.

Gevelelementen - Insert

Vormtechnisch kan je bij deze massieve kunststof gevelelementen een grote ontwerpvrijheid hanteren, voor zover de vorm “ lossend” gedefinieerd wordt.

De ontwerprichtlijnen bij massief gevormde kunststofgevels beschrijven de randvoorwaarden die leiden tot een technisch en economisch haalbare kunststofgevel.

Het uitgebreide machinepark geeft Pacific een grote autonomie om de meest complexe 3-D gevormde gevelelementen en prefab gevel te engineeren en produceren.

Gevelelementen - FreesmachineGevelelement

Samen met een team bekwame medewerkers biedt dit de beste garantie op een perfect eindresultaat!!

Wilt u meer vernemen over de mogelijkheden van onze gevelelementen, contacteer ons

Contact

Pacific NV
Entrepotstraat 14
9100 Sint-Niklaas
info@pacific.be
Tel: +32 3 766 45 51
Fax: +32 3 766 43 37

Maak een afspraak